José Mourinho igazi arca?

Őszintén beszélt az MU korábbi játékosa, mit tett vele születésnapján a portugál edző.


Bastian Schweinsteiger Gary Nevillenek nyilatkozott a ’The Overlap’ műsorában a portugál tréner kegyetlen tettéről.

A német világbajnok középpályást még Louis van Gaal igazolta a Vörös Ördögökhöz, sokan a holland szakember munkájának tudják be, hogy a szélsőből világsztár középpályást formált egy korábbi közös munkájuk során, még Münchenben.

Kulcsjátékosnak számított, viszont egy sérülés miatt a 2015/16-os szezon második felében csupán egyetlen alkalommal kezdett, ami nagyban befolyásolta teljesítményét a 2016-os Európa-bajnokságon is.

Hiába jelentkezett edzésre az előszezon első napján, Mourinho már kész tervekkel várta, száműzte őt az első csapattól.

„Szomorú voltam, a United volt a második otthonom. Mindig mindent beleadtam, ezért is fájt annyira, de nem vagyok az a fajta, aki egyből a médiához szalad, sokkal fontosabb számomra, hogy a játékomra fókuszáljak és úgy viselkedjek, ahogy akkor tettem.” – mondta Nevillenek.
„Az első nap még Zlatannal edzettem, felemelő érzés volt egy ilyen nagyszerű játékossal játszani. Másnap, a születésnapomon amikor megérkeztem Carringtonba /az MU edzőközpontja – a szerk./ John Murtough már várt, és nem engedett be az öltözőbe, mivel José ezt mondta neki.”

„Megkértem, hozza ki a cipőmet és az edzőruhámat, majd megkérdeztem, kivel is edzek ma. Elküldött az U-16-os csapathoz, úgyhogy a napot velük töltöttem. Először akkor kértek elnézést, mikor már elhagytam a csapatot.”
„Megkérdeztem Mourinhot, hogy elmehetek-e, ekkor mondta, mennyire sajnálja, ahogy bánt velem az elején. El kellett engednie, mivel még egyszer nem tudta megtenni velem azt, amit a kezdetekben.”

A száműzetésekor egyébként már BL- és vb-győztes Schweinsteiger 500 alkalommal viselhette a Bayern München mezét és több mint 100 válogatottságon is túl volt, José Mourinho mégis csak négyszer adott neki lehetőséget a Unitedben (A PL-ben egyszer sem), majd három hónappal később meglepetésre visszahívta az első csapathoz, de nem sokkal később 2017 márciusában a német az MLS-be igazolt.

A portugál tréner döntésekor még mindig csak 32 esztendős Schweini európai karrierének végét jelentette a lefokozás, amikor még többen gondolhatták, van pár jó év benne a legfelsőbb szinten. 2019-es visszavonulása előtt utolsó profi éveit a Chicago Fire csapatában töltötte.

(Borítókép: Instagram - josemourinho)

Videók