"Huszonnyolc éves vagyok, még nagy céljaim vannak"

Götze szeretne visszakerülni a német válogatottba.


Miután némi meglepetésre a PSV Eindhoven labdarúgócsapatához igazolt, Mario Götze kijelentette, hogy a jövőben szeretne visszakerülni a német válogatottba is.

"Mindenképpen szeretnék visszatérni a Nationalelfbe" - mondta csütörtöki hivatalos bemutatásakor a támadó középpályás, aki kétéves szerződést írt alá a holland klubbal. "Huszonnyolc éves vagyok, még nagy céljaim vannak" - tette hozzá, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy most elsősorban új csapatába szeretne beilleszkedni, vissza akarja nyerni az erőnlétét és játszani akar.


Fotó: Jamie McDonald/Getty Images

Götzének július óta nem volt csapata, mert a Borussia Dortmund nem hosszabbított vele. A 63-szoros válogatott játékos a 2014-es világbajnoki döntő egyetlen gólját szerezte: a 88. percben cserélték be és a 113. percben talált az argentinok kapujába. A szélsőként, támadó középpályásként és csatárként is bevethető labdarúgó Németországban csak a Borussia Dortmundban, valamint a Bayern Münchenben futballozott.

Joachim Löw szövetségi kapitány legutóbb közel három éve válogatta be a keretébe, a 2017. november 14-i, Franciaország elleni mérkőzésen (2-2) csereként lépett pályára.

Borítókép: Photo Prestige/Soccrates/Getty Images

Videók