Hülyeség vagy zsenialitás Wenger forradalmi ötlete?

Nem semmi, mivel állt elő a francia edző.


 

Egészen vad elképzeléssel állt elő a francia mester, aki úgy véli, a szurkolók és játékosok hamarosan túlnőnek a klubokon, és ők fognak diktálni. Akár egy adott meccsen a cserékről.

 

„A következő öt évben előfordulhat, hogy a közösségi média segítségével cserélnek majd meccs közben” – nyilatkozta a Bildnek Wenger sokak megrökönyödésére.

Mielőtt bárki aggódni kezdene: a visszatérni készülő franciának nincs semmi baja, csupán arra igyekezett rávilágítani, mekkora erejük van a szurkolóknak a közösségi oldalakon keresztül. Így azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy idővel nem az edzők, hanem a drukkerek a meccs szünetében, szavazással döntenek majd a második félidei cserékről.

„A klubok ereje innen már csak csökkenni fog. Ezért lenne fontos, hogy a klubvezetések egyre keményebbek legyenek” – így Wenger, aki szerint azzal, hogy egyre „nemzetközibb” a labdarúgás, a szurkolók is egyre kevésbé kötődnek egy-egy csapathoz, ennek jeleit már most tapasztalni.

„Ha Ronaldo elhagyja a Realt, és a Juvéhoz szerződik, a szurkolók is követik őt” – állapította meg, és van igazság abban, amit mond, hiszen CR7 Torinóba szerződésével soha nem látott magasságokba törtek a Juventus közösségi oldalai, míg a Real Madrid közel egymillió követőt veszített 24 óra leforgása alatt.
„Ez hatalmas erőt ad a játékosok kezébe. Neymarnak például 170 millió követője van. Több, mint az egész francia bajnokságnak összevéve” – példálózott a brazil támadóval a nyáron az Arsenalt 22 év után elhagyó Wenger.

A 68 éves szakember azt is elárulta, kellően kipihente magát, január elejére tervezi visszatérését, ám azt még nem tudja, hol folytatja. Egyes angol források viszont tudni vélik, hol merült fel a neve: Münchenben. A Sports Mole szerint nagyon inog a kispad Niko Kovac alatt, és a Bayern vezetése Wengert szemelte ki utódjául.

Az mindenesetre biztos, hogy a bajorok pénteken sajtótájékoztatót tartanak, amelyen ott lesz a klubelnök Uli Hoeness, a klubigazgató Karl-Heinz Rummenigge és a sportigazgató Hasan Salihamidzic, a hármas pedig legutóbb akkor mutatkozott együtt, mikor bejelentették Jupp Heynckes visszatérését.

Videók