Hivatalos – A Chapecoense csapatáé a Copa Sudamericana és a pénzdíj is!

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a második számú kontinentális kupasorozat, a Copa Sudamericana győztese a brazil Chapecoense csapata, amely egy hete repülőgép-szerencsétlenséget szenvedett.


 

 
 
A brazil együttes éppen a sorozat döntőjének első mérkőzésére utazott a kolumbiai Medellínbe, amikor - vélhetően a kifogyott üzemanyag miatt - röviddel a leszállás előtt lezuhant. A tragédia után a Chapecoense ellenfele, az Atlético Nacional azzal a kéréssel fordult a kontinentális szövetséghez, hogy adják a kupát a brazil együttesnek, ám ehhez szükség volt a Conmebol döntésére is. A szervezet most határozott, így hivatalosan a Chapecoensének ítélte a 2016-os trófeát.
 
A döntésnek köszönhetően a Chapecoense - amelynek 19 játékosa hunyt el az összesen 71 áldozattal járó légikatasztrófában - jövőre automatikusan indulhat a kontinens elitsorozatában, a Libertadores Kupában, ráadásul a dél-amerikai szuperkupában éppen az Atlético Nacionallal mérkőzhet meg, mivel utóbbi csapat már korábban, a Libertadores Kupa megnyerésével kivívta a részvétel jogát.
 
A megítélt sikerért a trófea mellett négymillió dollárt is kap a brazil együttes.
 

Videók