Hatástalan a Neymar-láz, Brazília pontokat bukott

Az argentin csapat sorsára jutott a brazil válogatott a Copa América csoportkörében. Alexandre Pato kihagyott helyzetei megbosszulták magukat Venezuela ellen.


Lendületesen kezdte a meccset az átalakulóban lévő brazil válogatott. Az első negyed órában a venezuelai csapat nem találta a brazil támadások ellenszerét. A selecao csak azért nem szerzett már 15 perc alatt 2-3 gólt, mert a meccshiánnyal küszködő Pato ordító helyzeteket hagyott ki.

A 27. percben bődületes kapufát is lőtt a Milan csatára, de addigra már az ellenfél játéka is feljavult, és a második félidőre már egyenlő ellenfélként léptek pályára a csapatok. A venezuelai együttes egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a második játékrészben, sőt több alkalommal veszélyeztettek. Ebben a magyar származású Miku járt az élen, akinek megindulásait sokszor csak szabálytalanul tudták szerelni a brazilok, illetve Julio Cesarnak is adott munkát a kapuban.

A második félidőre elszürkült Robinhoék játéka, hitevesztetten kocogtak a pályán, "majd csak történik valami" jeligével. Majdnem történt is. A 72. percben egy szögletet követően Miku életerős lövését kellett Julio Cesarnak ismét fogni. A gyengén játszó Patót le is csarélte Manolo Menezes mester, de a helyére érkező Fred is csak egy elpuskázott helyzetig jutott.

A végén már tördelték a játékot a bordó mezben játszó venezuelaiak, ahogyan csak tudták. Lassan elvégzett kirúgás, szabálytalanságok, cserék, egyszóval bevetettek mindent, de közben a támadásokkal sem hagytak fel. Többször volt veszélyben a brazil kapu a második játékrész végén, mint a venezuelai.

Megérdemelten raboltak pontokat a selecaótól a kiscsapat játékosai. Brazília komoly gondban lehet, ha paraguay ellen is csak ilyen játékkal tud előrukkolni

Ha visszanézné mi történt percről-percre a meccsen, itt megteheti!

Copa América, csoportmérkőzés

Brazília - Venezuela 0-0

Videók