Hatalmas bejelentést tett a Szuperliga, indulásra készek?

„Olyan lebonyolítást akarunk, ahol a spanyol bajnokság negyedik helyezettje nem ér többet, mint a belga bajnok.”


A Szuperliga-projekt egyre nagyobb lendületet vesz. Főnökei azzal érvelnek, hogy van elég emberük, aki hajlandó elindítani a versenyt.

A Szuperliga tavaly év végén kapott új lendületet, ennek oka az Európai Unió Bíróságának ítélete, amely kimondta, hogy a FIFA és az UEFA nem tilthat el senkit a versenyben való szerepléstől.

Bár egyes klubok hűséget fogadtak a jelenlegi rendszerhez, a Szuperliga vezetősége szerint nincs hiány olyanokból, akik hajlandóak lennének csatlakozni az új projekthez. A Real Madrid és az FC Barcelona biztosan köztük van.

„Nem szeretnék neveket mondani. December 21-e óta körülbelül 50 klubbal beszéltünk. Közülük körülbelül 20 nagyon-nagyon érdeklődik a projektünk iránt. Elég klubunk van ahhoz, hogy elindítsuk a versenyt” – nyilatkozta Anas Laghrari, az A22 Management társalapítója, aki a kialakulóban lévő sorozatot irányítja.

A Szuperliga vezetősége kijelentette, hogy párbeszédet kíván folytatni az érdeklődőkkel. A szurkolói szövetségek is köztük lesznek. A drukkerek vonakodtak attól, hogy forradalmat tervezzenek a labdarúgásban.

„Még mindig tárgyalásokat folytatunk különböző klubokkal, szurkolói egyesületekkel, játékosokkal és a labdarúgáshoz kapcsolódó emberekkel. Együtt tudunk dolgozni a futball fejlesztése érdekében” – véli Laghrari.

„Ha mindenki megérti, hogy igazságosabb egy futballpiramis létrehozása, mint egy olyan rendszer, amelyben a spanyol bajnokság negyedik csapata többet ér, mint a belga bajnok, akkor az emberek követni fogják ezt a modellt” – tette hozzá.

Borítókép: The European Super League

Videók