Háborúval búcsúzik Balotelliék trénere

Fél éve még szerződést hosszabbított.


Rudi Garcia a szezon végén távozik az Olympique Marseille labdarúgócsapatának kispadjáról.

Az 55 éves francia szakember szerdai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy döntését elfogadta Jacques Henri Eyraud klubelnök.
 
Rudi Garcia októberben hosszabbított a klubbal, de nem tölti ki a 2021 nyaráig érvényes szerződését, mert a csalódást jelentő idény után inkább elhagyja a dél-franciaországi klubot. Az edző utoljára pénteken ül a marseille-i kispadon, csapata a francia bajnokság utolsó fordulójában az egy ponttal és egy hellyel előtte álló Montpellier gárdáját fogadja pénteken.
 
Garciát 2016 októberében nevezték ki az Olympique Marseille vezetőedzőjének, és az előző idényben döntős volt az Európa-ligában. A 2018/19-es El-szezonban viszont a csoportkör hat mérkőzésén csak egy pontot szerzett, és a következő idényben biztosan nem szerepelhet a nemzetközi kupában. A bajnokságban a 37. fordulót követően a hatodik helyen áll, és már biztosan nem érheti utol az El-csoportkört érő helyen negyedikként záró Saint-Étienne együttesét.
 
Az Olympique Marseille már 13 vereséget szenvedett a bajnoki idényben és 52 gólt kapott, ami az elmúlt 30 év legrosszabbja. Ráadásul a dobogós csapatokkal (Paris Saint-Germain, Lille, Lyon) szemben mind a hat mérkőzését elveszítette.
 
Fotó forrása: Jean Catuffe/Getty Images

 

Videók