Gary Lineker, aki Ronaldo rajongó, mégis Messit tartja a legjobbnak

Az angol labdarúgás ikonja is kifejtette véleményét a Ronaldo - Messi kérdésben.


Az angol labdarúgás jeles alakja, Gary Lineker azt mondta, hogy ő Ronaldo-rajongó, de szerinte "a történelem legjobb játékosa Messi".

Az 59 éves ex-futballista, aki két világbajnokságon tízszer volt eredményes a válogatottban, a BBC-nek nyilatkozva vetette össze a jelenkor két legjobb játékosát, a Juventust erősítő Cristiano Ronaldót és az FC Barcelona ászát, Lionel Messit.

"Messi olyan a labdarúgásban, mint Jordan volt a kosárlabdában" - jelentette ki a nyolcvanszoros válogatott Lineker, aki annak idején a Leicester, az Everton és a Tottenham mellett játszott külföldön, méghozzá az argentin sztár spanyol együttesében is.

"Ronaldo nagy rajongója vagyok, de ha a történelem legjobb labdarúgójáról beszélünk, akkor az Messi
- vitathatatlanul a legjobb.

Sokan emlegetik fel Messinél, hogy eredményei csak a Barcelonához kapcsolódnak, míg Cristiano különböző bajnokságokban nyert címeket, de ez furcsa érv" - mondta, majd így folytatta: "Lionelnek természetesen kiváló társai vannak a Barcában, ám mindig kiváló statisztikákkal szolgált függetlenül attól, hogy ki játszott a közelében.

Rendre bizonyította, hogy mindenki, aki kételkedik benne, tévedett. Még az utóbbi években is, amikor a Barcelona már nem volt olyan erős, Messi hozzájárulása mit sem csökkent. Éppen ellenkezőleg, ha ő nincs, teljes a rendetlenség a pályán." 

Borítókép: Daniele Badolato - Juventus FC/Getty Images

Videók