Földrengető Ajax buli, a 34. bajnoki cím a 34-es játékosnak ajánlva

Százezernél több szurkoló ünnepelt és emlékezett Amszterdamban.


Hihetetlen fiesztával köszöntötték szurkolói a 34. bajnoki címét megszerző Ajaxot, A tömeg mérete százezer fő felett tetőzött, épp hogy elfértek az amszterdami Múzeum téren:
 
A város központjában, a Múzeum téren tartott fogadáson Femke Halsema polgármester azt mondta: az együttes sok fiatal amszterdami számára mutat példát.
"Megmutattátok, hogy tehetséggel, ambícióval és kemény munkával mindent el lehet érni" - fogalmazott a városvezető, akit kifütyültek és sörös dobozokkal dobáltak meg, mert határozottan fellép a pirotechnikai eszközök használata ellen a stadionokban.
 
Tadic ellejtett egy csodálatos győzelmi táncot a csapat segédletével:

A Bajnokok Ligája elődöntőjében egy hete drámai körülmények között kiesett Ajax a bajnokság utolsó fordulójában 4-1-re nyert a De Graafschap otthonában, ezzel hódította el a bajnoki címet. Legutóbb 2014-ben lett aranyérmes, idén azonban duplázott, hiszen korábban a Holland Kupát is megnyerte.

Az Ajax-játékosok egykori társuknak, Abdelhak Nourinak ajánlották a bajnoki címet, akinek 2017-ben, a Werder Bremen elleni barátságos meccsen megállt a szíve, s bár újraélesztették, maradandó agykárosodást szenvedett. Minden futballista az ő egykori számával ellátott 34-es mezben jelent meg. 

(Photo by Erwin Spek/Soccrates/Getty Images)

Videók