Fogadási csalásért ötéves eltiltást kapott a volt válogatott játékos

Az AIK kapusát próbálták rávenni, hogy alul teljesítsen az IFK Göteborg ellen.


Dickson Etuhut, korábbi nigériai válogatott labdarúgót fogadási csalás kísérlete miatt a Svéd Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága öt évre eltiltott a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől a skandináv országban.

A szövetség honlapja név nélkül számolt be az eltiltásról, az angol sajtó azonban részletesen írt a vizsgálatról. Közölték: megállapítást nyert, hogy a 37 éves középpályás - valamint albán-svéd társa, az ügy miatt szintén eltiltott Alban Jusufi - 2017. május 16-án egy stockholmi étteremben találkozott a görög-kanadai Kyriakos Stamatopoulosszal, akit megkísérelték fogadási csalásra bírni.

Az AIK kapusának kétmillió svéd koronát (64,5 millió forintot) ajánlottak, ha az IFK Göteborg elleni mérkőzésen "alulteljesít". A kapus ezt követően tájékoztatta a megkeresésről a klub vezetőit, amelynek eredményeként a mérkőzést elhalasztották. Etuhu tavaly ártatlannak mondta magát, de a tavaly novemberben lezárult vizsgálat végül bűnösnek találta.

Etuhu - a Manchester City, a Norwich City, a Sunderland, a Fulham és a Blackburn Rovers egykori játékosa - röviddel a megvesztegetési kísérletet követően, 2017 nyarán igazolt az AIK-ból az IFK Rössjöholmba, Jusufi csapatába. Etuhu 2007 és 2012 között játszott a nigériai válogatottban.

Borítókép: Marcus Ericsson/Ombrello via Getty Images
 

Videók