Fenyegető levelet kapott az UEFA – bajban az európai szövetség?

Feladó: a Szuperliga.


A spanyol Sport azt írja, a Szuperliga vezetői továbbra is azon dolgoznak, hogy megvalósítsák versenyüket. Éppen ezért levelet küldtek Aleksandar Ceferinnek, az UEFA elnökének.

Ebben követelik, hogy a szövetség szüntesse be a Szuperligát népszerűsítő A22 nevű céggel szembeni versenyellenes magatartást.

„Az UEFA elnöke nyilvánosan megemlített és félreértelmezett egy levelet, amelyben követeljük, hogy az UEFA az uniós joggal összhangban viselkedjen, és hagyjon fel az A22 tevékenységének akadályozására irányuló lépésekkel. Szem előtt tartva, hogy nyilvános párbeszédet folytatunk az európai labdarúgás jövőjéről, a levelet teljes egészében közzétesszük, jelezve, hogy az UEFA azonnal hagyjon fel a versenyellenes magatartásával, amelynek célja az A22 kizárása az európai futball piacáról” – áll a közleményben.

A levél a továbbiakban úgy fogalmaz, hogy az A22 fenntartja magának a jogot, hogy megfelelő lépéseket tegyen az UEFA és annak vezetői ellen, konkrét intézkedéseket és megfelelő kártérítést követelve az A22-nek és partnereinek az ilyen versenyellenes magatartással okozott anyagi károkért.

Az A22 korábban már jelezte, többtucatnyi klubbal folytatnak egyeztetéseket a csatlakozásról, számos közülük már bele is egyezett.

Borítókép: Getty Images

Videók