Fegyvert fogtak egy szerb labdarúgóra

Saját csapatának szurkolói támadtak rá a szerb élvonalbeli Novi Pazar labdarúgójára két nappal az után, hogy kihagyott egy büntetőt.


A futballistákat képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro csütörtökön a szerb profi futball újabb mélypontjának nevezte az esetet.

Zarko Udovicic múlt szombaton, az FK Rad elleni mérkőzés 85. percében hagyott ki egy 11-est úgy, hogy a keresztléc fölé lőtte a labdát. Két nappal később néhány huligán betört a csapat edzőpályájának öltözőjébe, egyikük pisztolyt rántott és a fegyvert a játékos arcához tartotta. A FIFPro közlése szerint Udovicic az esetet követően szerződést bontott a klubbal.

Mirko Poledica, a szerb futballisták érdekvédelmi szervezetének elnöke szerint sem a helyi labdarúgó-szövetség, sem a liga nem tett lépéseket az ügyben.

"Szerbiában még soha egyetlen szurkolót nem ítéltek el amiatt, hogy erőszakosan viselkedett egy labdarúgóval. A játékosok ezért félnek - mondta Poledica. - Mindennap abban reménykednek, hogy nem kopogtat valaki az ajtajukon, s nem veri meg őket, nem gyújtja fel az autójukat vagy nem nyom fegyvert a fejükhöz."

"Mint minden dolgozót, úgy a profi futballistát is megilleti a biztonságos munkakörnyezet. A futballszervezetek és a nemzeti hatóságok feladata, hogy biztosítsák ezt a biztonságos környezetet" - áll a FIFPro állásfoglalásában.

Videók