Elejtett néhány morzsát jövőjével kapcsolatban az Ajax sztárja

Ronaldo ellen is pályára lépne.


Az Ajax csapatkapitánya, Matthijs de Ligt elismerte, hogy nyitott lenne a Serie A óriásához, a Juventushoz való igazolásra. Eddig szinte mindenki úgy vélte, hogy barátja és jelenlegi csapattársát követve a Barcelónánál köt ki a tehetséges védő, bár már korábban is lehetett több csapat érdeklődéséről is hallani, köztük a torinói gárdáéról is. Ez a nyilatkozat viszont sok mindent megváltoztathat.
 
A 19 éves holland válogatott, aki nemsokára pont a Juvéval mérkőzik a Bajnokok Ligájában, csak dicsérni tudta az zebrák jelenlegi védőit, és megemlítette szívesen játszana náluk.
 
– Nagyon kedvelem [Giorgio] Chiellinit, mivel az egyik legjobb védő a világon, – mondta a Tuttosportnak. – Tisztelem [Leonardo] Bonuccit is, Európa legjobb védői között vannak. Csatlakozhatom hozzájuk a Juventusnál, de ezt majd meglátjuk a megfelelő pillanatban. Most az Ajaxra koncentrálok, nem a jövőmre, arról az ügynököm gondoskodik.
 
 De Ligt nem biztos abban, hogy most összecsaphat Cristiano Ronaldóval a Bajnokok Ligájában, mivel a portugál sztár megsérült a nemzeti csapatában. A Juventus kijelentette, nem siettetik a 34 éves klasszis visszatérését, de a holland nem lenne megilletődve, ha a sorozat legjobb góllövőjével kerülne szembe.
 
– Cristiano Ronaldo az egyik legjobb játékos a világon, és a Juventus erősebb vele, de másrészről csodálatos lenne szembenézni vele, – magyarázta. – Már játszottam ellene a válogatottban és kemény volt, de jó emlékeim vannak róla, pozitív meccs volt számomra.
 
A holland bekk 42 meccsen 4 gólt szerzett idén minden sorozatot számításba véve az Ajaxban.

Fotó forrása: Soccrates/Getty Images
 

Videók