Egységesen lemondott Maradona stábja a Gimnasiánál

A klub megérti és tiszteletben tartja a döntésüket.


Egységesen lemondott Diego Maradona korábbi szakmai stábja a Gimnasia y Esgrima csapatánál a legendás argentin labdarúgó szerdai halálát követően.

"Megértjük a döntést, ami bizonyítja az emberségét a csoportnak, amely kiválóan dolgozott Diego Maradona irányítása alatt" - közölte pénteken a klub.

A segédedző Sebastián Méndez vezette a csapatot azóta, hogy Maradona november elején kórházba került, majd koponyaűri vérzés miatt megműtötték. Minden idők egyik legjobb futballistája hatvanéves korában szerdán hunyt el, halálát szívroham okozta. A Gimnasia szombaton a tervek szerint a Vélez Sarsfield vendégeként lép pályára, noha a játékosok kérték a találkozó elhalasztását. Az együttes négy forduló után a harmadik helyen áll négyes csoportjában.

Sport365.hu - Maradona holttestével szelfiztek, a legenda ügyvédje bosszút esküdött

A néhai világklasszis labdarúgó koporsóját csütörtökön este szállították át a Casa Rosadából a Buenos Aires északnyugati külvárosában, a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőbe, ahol szülei is nyugszanak. Azonban mielőtt a Buenos Aires-i elnöki palotában felravatalozták volna az argentin futball-legenda holttetét, a ravatalban dolgozó három férfi szelfiket készített Diego Maradona koporsója mellett.

Maradona - a Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája - 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött. Csütörtökön szurkolók, rajongók tízezrei búcsúztak el tőle Buenos Airesben, majd szűk családi körben helyezték végső nyugalomra.

Borítókép: Matías Baglietto/NurPhoto via Getty Images

Videók