Egykori csapatánál vállal szerepet Van Persie

Még maga sem tudja pontosan, hogy mit fog csinálni.


Robin van Persie a Feyenoord labdarúgócsapatának szakmai stábjában vállalt munkát.

A 37 éves egykori csatár - aki a rotterdami együttesben lett profi futballista, majd tavaly nyáron ott fejezte be karrierjét - a klub honlapján elmondta: nem hivatalos pozíciója lett, ezért nehéz is pontosan elmondania, milyen munkakörben dolgozik majd és milyen jellegű feladatokat lát el.

"Úgy gondolom, hogy ebből a kapcsolatból minden fél profitálhat: én megtudom, hogy szeretnék-e edzősködni a továbbiakban, a szakmai stáb pedig kap egy segítséget" - mondta Van Persie, aki kiemelte, a vezetőedző Dick Advocaat kezdeményezésére és kitartó meghívásának eredményeként került a Feyenoord szakmai stábjába.

"Dick felhívott és megkérdezte, szeretnék-e visszatérni. És nem tudtam lerázni őt."


Van Persie a Feyenoordból vonult vissza.

Fotó: Laurens Lindhout/Soccrates/Getty Images

Van Persie arról is beszélt, hogy visszavonulása óta eltelt egy évben csak olyan dolgokat csinált, amiket kimondottan élvezett.

"Angliában elemző voltam, sokat utaztam a családommal és sokat sportoltam. Most majd kiderül, hogy ezt a fajta munkát élvezem-e" - nyilatkozta Van Persie, egyúttal elárulta, igazából még mindig játékosként tekint magára, nem pedig edzőként.

A támadó 2010-ben világbajnoki döntős, 2014-ben vb-bronzérmes volt a holland nemzeti együttessel, melynek színeiben 102 mérkőzésen 50-szer volt eredményes. Angliában nyolc idényt húzott le az Arsenalban, hármat a Manchester Unitedban. Mindkét együttessel nyert angol Szuperkupát, a londoniakkal 2005-ban az FA Kupában, a manchesteriekkel 2013-ban a Premier League-ben végzett az élen.

Borítókép: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images

Videók