Egy lehetőség, amit tényleg megfontolhat Ronaldo

Ronaldo és az Al-Nassr közötti megállapodás számai: két és fél szezon és évi 200 millió euró.


Cristiano Ronaldo továbbra is lépéseket tesz a jövője megoldása érdekében. A portugál játékos közel áll ahhoz, hogy szerződést kössön a szaúd-arábiai Al Nassrral, ahogy arról a MARCA egy hete beszámolt. A kontraktus két és fél szezonra szólna, és szezononként körülbelül 200 millió eurót keresne, beleértve a fizetéseket és a reklámszerződéseket is.

CR7, ha már kimerítette az európai futballt, úgy tűnik egyre közelebb áll ahhoz, hogy elbúcsúzzon és lejjebb lépjen egy lépcsőfokot, de ezt bőven kompenzálja a gazdasági szempont. Az öreg kontinens egyetlen csapata sem közelíti meg az arab csapat által tett javaslatot. Az MLS sem tudja megközelíteni, ezért nincs más választása, mint a növekvő, de kevésbé versenyképes futball felé fordulni.

Ronaldo csapat nélkül maradt a Manchester United vezetőivel és menedzserével kialakult konfliktus után, amely a portugál második angol klubnál töltött időszakának végét jelentette. A Ten Haggal való összecsapásban végül a portugál klasszis veszített. Az arab labdarúgás felemelkedőben van, amit az is bizonyít, hogy egyre több - bár pályafutásuk utolsó éveiben járó - élvonalbeli játékos szerződik oda. Tudják, ha megszereznék Cristiano Ronaldót, az valami különleges lenne, és új lehetőségeket nyitna meg számukra.

Az Al Nassr edzője Rudi Garcia, és a keretben szerepel a kolumbiai kapus Ospina és a spanyol Alvaro Gonzalez. A Ryad csapata szeretné visszaszerezni a dominanciát a hazai bajnokságban, és Cristiano Ronaldo jelenlétével felkerülni a világ futballtérképére. A hazai mérkőzéseket a 25 000 férőhelyes Mrsool Park stadionban játsszák.

Az Al-Hilal a szaúdi bajnokság regnáló bajnoka, annak a csapatnak a nagy riválisa, ahol CR7 profi labdarúgóként írhatja utolsó sorait. Ronaldót már tavaly nyáron is megkeresték, de egy közigazgatási szankció megakadályozta a lépés hitelesítését. Az Al Nassrral kötött megállapodás a véglegesítés küszöbén áll. Nincs olyan jogi akadály, amely ezt megakadályozná, és van egy olyan piaci ajánlat, amely arra késztetheti a portugált, hogy igent mondjanak a javaslatra.

Borítókép: Tom Weller/Picture Alliance via Getty Images

Videók