Dráma a végén, Bowen a mennybe lőtte a kalapácsosokat!

Izgalmas ütközetet hozott az Európai Konferencialiga döntője.


 Nagy várakozás előzte meg a Prágában rendezett EKL-döntőt, melyet a Fiorentina és a West Ham vívott meg egymással.

Ennek a sorozatnak a szépsége, hogy a sztárcsapatokon túl a kisebb, de mégis európai szintű egyesületek számára is van egy porond, ahol trófeáért küzdhetnek.

A mérkőzés összességében kiegyenlített küzdelmet hozott, de az elmondható, hogy a Fiorentina gárdája többet tett a gólért.

Az első félidő utolsó perceiben az erőfeszítések majdnem góllá is értek, ám Jovic találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A VAR-szobás közjátéknak köszönhetően a hosszabbítás jó hosszúra hízott.

A második játékrész 62. percében aztán ténylegesen megtört a gólcsend, Said Benrahma büntetőből talált be, így 1-0-s West Ham vezetésnek örülhettek a cseh sörökre rászabadított brit fanatikusok.

Nem volt azonban sokáig a kalapácsosoknál az előny, a 67. percben Bonaventura révén egyenlített a Fiorentina. Az olasz Nicolas Gonzalez passzát váltotta gólra.

A mérkőzés igazi csattanója azonban a rendes játékidő ráadásában érkezett, amikor Jarrod Bowen egy trükkös lövéssel bevette Terraciano kapuját és elragadta a trófeát a West Hamnek! Csodás összjáték volt Paquetával, ami EKL-trófeát eredményezett!

Fotó: Réti Zsolt

Videók