Declan Rice miután magasba emelte a trófeát: Meglátjuk, mi történik

Mondta a kapitány az Európa Konferencia Liga-győzelem után.


Declan Rice azt mondta, imád a West Hamért játszani - a spekulációk közepette, hogy talán az utolsó mérkőzését játszotta a klubnál, miután segített nekik, hogy véget vessenek a 43 éves várakozásnak egy nagy trófeára.

Rice volt a csapatkapitány, aki a Kalapácsosok vezetőjeként megszerezte az Európa Konferencia Liga bajnoki címét, miután a drámai döntőben 2-1-re legyőzték a Fiorentinát.

A 24 éves angol középpályást erősen összefüggésbe hozták a londoni stadionból való távozással.

„Jelenleg rengeteg spekuláció folyik a jövőmmel kapcsolatban. Más klubok részéről is van érdeklődés, de végső soron még két évem van hátra a szerződésemből a West Hamnél. Szeretem ezt a klubot, és szeretek ezért a klubért játszani. Jelenleg a West Ham játékára koncentrálok. Én vagyok a klub kapitánya, és nem tudok elég jót mondani erről a helyről. Meglátjuk, mi történik. Várjuk ki a végét. Ki tudja?” - mondta Rice a BT Sportnak, miután felemelte első nagy trófeáját.

A West Ham menedzsere, David Moyes az AZ Alkmaar elleni Európa Liga-elődöntő második mérkőzésén aratott győzelem előtt azt mondta, hogy "jó esély van rá", hogy Rice a szezon végén távozik. Rice visszautasított minden olyan próbálkozást, amely arra próbálta rávenni, hogy aláírja a szerződéshosszabbítást, miközben gyakorlatilag az összes angol topklub érdeklődött iránta.

A középpályás szerződése 2024-ben jár le, bár a Kalapácsosoknak opciójuk van arra, hogy ezt további egy évvel meghosszabbítsák.

„Ha ez lesz Rice utolsó meccse a West Ham színeiben, akkor micsoda távozás, búcsú” - mondta a West Ham korábbi középpályása, Don Hutchison a BT Sportnak.

Szerdán Rice lett az első West Ham-kapitány, aki európai trófeát nyert azóta, hogy az angol Bobby Moore 1965-ben elhódította a Kupagyőztesek Kupáját.

„Az, hogy még ebben a beszélgetésben is benne vagyok [Moore és Bonds mellett], őrültség. Az elmúlt hat évben a szívemet adtam a klubért játszva. Bármit megadnék, hogy segítsek ennek a klubnak nyerni. Nem volt könnyű dolgunk. A kiesés ellen küzdöttünk. Rengeteget küzdöttünk.”

Rice a West Ham ifjúsági rendszerén keresztül került a West Hamhez, és 41-szer szerepelt az angol válogatottban, a tavaly novemberi és decemberi világbajnokságon pedig mind az öt mérkőzésen játszott. Ebben a szezonban 62 alkalommal lépett pályára a klub és a haza színeiben, és hat gólt szerzett.

Borítókép: Lukas Kabon/Anadolu Agency via Getty Images

Videók