Dan Petrescu vezetőedző távozik a kolozsvári CFR labdarúgócsapatától

A klub közös megegyezéssel bontott szerződést a szakemberrel.


Távozik a kolozsvári CFR labdarúgócsapatától Dan Petrescu vezetőedző - közölte hétfőn honlapján a klub, amely közös megegyezéssel bontott szerződést a szakemberrel, miután a csapat több fontos mérkőzést is elvesztett az elmúlt napokban.

A CFR a román Liga 1-ben kétszer kikapott legutóbbi három találkozóján, és a tabella harmadik helyére esett vissza.

Ezek közül az élvonalba idén feljutott aradi UTÁ-tól elszenvedett múlt heti hazai vereség volt kimondottan fájó. A pohár akkor telt be, amikor a vasárnap este a kolozsvári csapat kikapott a román kupában a CSMS Iasitól és nem jutott a legjobb 16 közé.

A mérkőzés után Dan Petrescu azt nyilatkozta, hogy összecsomagolt, és várja a személyével kapcsolatos döntést.

A CFR-nek az Európa-ligában sem sikerült október óta pontokat szereznie. Két novemberi mérkőzését az AS Romával játszotta, és mind idegenben, mind hazai pályán vereséget szenvedett.

A kolozsvári csapat Dan Petrescu vezetésével nyerte meg a román bajnokságot az utóbbi három kiírásban. Az 52 éves Petrescu 2017 júniusától ült a CFR kispadján, egy rövid megszakítással, amikor pár hónapig egy kínai csapatot készített fel.

A Digi Sport televízió arról számolt be, hogy a kolozsvári klub a román U21-es válogatottat irányító Adrian Mutut szeretné Kolozsvárra csábítani, de erről még nem született megállapodás. A csapatot egyelőre Dan Petrescu stábja készíti fel a CSZKA Szófia elleni, szerda esti El-mérkőzésre. 

Borítókép: 

Videók