Csúcsnézettséget hozott a Bajnokok Kupája

Közönségsikert aratott és új nézettségi csúcsot hozott az Egyesült Államokban rendezett labdarúgó felkészülési torna, a Bajnokok Kupája, amelynek hétfői, miami döntőjében 51 ezer ember előtt a Manchester United 3-1-re legyőzte a Liverpoolt.


A United és a Liverpool mellett további hat európai elitalakulat indult: a szintén angol Manchester City, az olasz AC Milan, AS Roma és Internazionale, továbbá a legutóbbi Bajnokok Ligája-győztes spanyol Real Madrid és a görög Olimpiakosz. A keddi összesítés szerint a torna 13 meccsét a különböző helyszíneken több mint 700 ezren látták, a prímet pedig a Real és a Manchester United összecsapása vitte, amelyet - az egyesült államokbeli futballmeccseket tekintve - rekordot jelentő módon 109 318-an láttak az Ann Arbor-i Michigan Stadionban. Az eddigi csúcsot az 1984-es Los Angeles-i olimpia pasadenai fináléja jelentette 101 799-es közönséggel. A Bajnokok Kupája a tekintetben is nagy sikernek bizonyult, hogy a mérkőzéseket 150 országban közvetítették a televíziók.

A legtöbben Ázsiában ültek le a tévékészülékek elé, a spanyol hírügynökség tudomása szerint a jövő évi hasonló futballseregszemlét is ezen a kontinensen rendezik meg, és a szervezők a Real Madrid mellett szeretnék a torna résztvevői között tudni a másik nagy spanyol élcsapatot, az Ázsiában szintén rendkívül népszerű FC Barcelonát is. Az EFE megjegyezte, hogy a Bajnokok Kupáján indult csapatok anyagilag is jól jártak, és példaként a Realt említette meg, amely egy-egy meccséért négy és öt millió dollár (932 millió-1,165 milliárd forint) közötti fellépti díjat kapott.

Videók