Cristiano Ronaldo egy földönkívüli

Ha nincs Lionel Messi, Cristiano egy egész korszakot egyedül uralt volna a világfutballban.


Nehéz minden egyes alkalommal újabb és újabb szavakat találni a legjobbakra, így néha már kénytelenek vagyunk természetfölöttinek leírni őket.


Fotó: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images/Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images/Laurence Griffiths/Getty Images

Tehetségükhöz teljesen új szuperlatívumok szükségesek, amelyek eltérnek az egyszerű halandóktól. Ezért küzdünk gyakran a szavakkal, amikor Cristiano Ronaldo tehetségéről beszélünk, aki ma minden idők egyik legjobb nemzetközi gólszerzője. Talán ezért jellemezte csapattársa, Pepe egy földönkívülinek, akinek nincs vére.

Sport365.hu - Még mindig jó az öreg a háznál - Cristiano bombagólokkal ünnepelt

Cristiano Ronaldo 100. és 101. válogatottbeli góljával a címvédő és Európa-bajnok Portugália kedden 2-0-s győzelmet aratott Svédország vendégeként a labdarúgó Nemzetek Ligája élvonalának számító A divízióban. A Juventus 35 éves támadója ezzel a második férfi futballista lett, aki elérte a száz találatot nemzeti együttesben.

A megdöbbentő, még mindig magas szinten játszó 18 éves karrier során a portugál gólgép olyan számokat ért el, amelyek egyszerűen hihetetlenek. Több, mint 700 gólt szerzett a klub és válogatott szinte, segítve ezzel a Manchester United, Real Madrid és most a Juventus csapatát. Ha nem lenne évek óta a másik legendás ellenfel, Lionel Messi, akkor Ronaldo egy egész korszakot egyedül uralt volna a világfutballban.

De annak ellenére, hogy látványos karrierje összefonódik Messiével, még mindig sokan őt tartják a valaha volt legnagyobb játékosnak. George Best-től Pelé-ig, a futball leglegendásabb alakjai az alábbiakat mondták róla az évek során.


Fotó: Keystone/Getty Images

Eusébio

Egy másik ember, aki tudott egy-két dolgot a gólszerzésről. A portugál ikon 733 gólt szerzett 745 mérkőzésen. Szerencsére utódját még a 2014-es halála előtt láthatta.

"Varázslatos gólszerző. Az első dolog, ami feltűnik, hogy hihetetlenül gyors és nagy-nagyon erős már ilyen fiatalon is. Kiváló technikája van, hogy vélem bármit megtehet a labdával, és ez a bizalom egyszerűen különlegessé teszi."


Fotó: Jean Catuffe/Getty Images

Luis Figo

Figo volt Cristiano Ronaldo előtt a legnagyobb portugál legenda, ám a trónváltást követően sincs benne semmi más, mint tisztelet.

"Ronaldo játákosként bármit megtehet. Van pár olyan dolog amit amikor a labdával tesz, a fejemhez kapok, és azon gondolkozom, hogyan csinálta."


Fotó: Joe Bangay/Daily Express/Getty Images

George Best

Ronaldo nagyjából mindenkitől kivívja a legnagyobb tiszteletet, bárhová is megy. De a Manchester Unitednél egyesek tisztelete többet jelent, mint bármi más.

"Az évek során néhány játékost az új George Best-ként jellemeztek, de ez az első alkalom, hogy ez dicséret volt számomra."


Fotó: John Peters/Manchester United via Getty Images

Sir Bobby Charlton

A Manchester United másik olyan legendája, akit érdemes meghallgatni az, Sir Bobby Charlton. Az angliai ikon sok mindent látott az évek alatt, de Ronaldo ragyogása még őt is lenyűgözte.

"Olyan dolgokat csinál, amiket még soha senki más játékostól nem láttam, és valóban csodálatos őt nézni."


Fotó: Xavi Torrent/Getty Images for Pele

Pelé

Anélkül, hogy bármi rosszat is mondott volna Lionel Messire, Pelé mindig a portugált helyzete az argentin riválisa felett. Még 2014-ben a brazil ikon így fogalmazott:

"Ronaldo az elmúlt két-három évben olyan amit letett az asztalra, az alapján azt kell mondanom, hogy ő jelenleg a legjobb. "

És éppen a múlt hónapban Pelé megerősítette a véleményét, miszerint a 35 éves Ronaldo továbbra is a legjobb.

"Ma a világ legjobb játékosa Cristiano Ronaldo. Szerintem ő a legjobb, mert következetesebb, de természetesen nem lehet megfeledkezni Messiről sem, de ő nem csatár."


Fotó: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Zinedine Zidane

A Real Madrid karrierje során mindössze csak az volt a kérdés, hogy Cristiano ROnaldo hány gólt szerez egy meccsen. Valószínűleg ezért mondta korábbi vezetőedzője, Zidane róla ezt:

"Amikor egy Ronaldo van a csapatodban, akkor már 1-0-s előnnyel indulsz."


Fotó: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

José Mourinho

A taktikus mester a legtöbb modern nagy játékost irányította, Lionel Messi kivételével. De egyikükről sem beszélt úgy, mint Ronaldóról a madridi ideje alatt.

"Ő a legjobb. A világ legjobbja. Párszor láttam Maradonát, soha nem láttam Pelét, de Cristiano csodálatos. Ez az ember a legjobb... Cristiano egy gólgép. Hihetetlen játékos. Olyan, mint Zidane, soha nem lesz még egy ilyen játékos."


Fotó: John Peters/Manchester United via Getty Images

Sir Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson vezetésével a Manchester United csapatánál nagyobbnál-nagyobb legendák nevelekdetek ki. Eric Cantona, Ryan Giggs, Paul Scholes, Wayne Rooney ... folytathatnánk. De az ikonikus menedzser szerint, Ronaldo lehet a legnagyobb mind közül.

"A 20 év alatt volt néhány remek játékosunk ebben a klubban, de ő az egyik legjobb lehet."

Forrás: talksport.com
Borítókép: David Lidstrom/Getty Images

Videók