Ceferin: Szuperliga? Később erről lehet, írok egy könyvet

Az UEFA elnöke nem hagyja ki az alkalmat sosem, hogy kritizálja a Szuperliga-projektet és az azt támogató klubokat.


Aleksander Ceferin a szlovén RTV Slo médiának adott interjújában ismét támadta a Szuperliga mögött álló klubokat, amelyben részletesen beszámolt a 2021. áprilisi viharos napokról, amikor a létrehozásának bejelentése felforgatta a futballvilágot.

„Azok igazán viharos napok voltak. Ha eljön az ideje, többet is mondhatok róla, vagy írhatok vele kapcsolatban egy könyvet, ami nagyon érdekes lenne sokak számára. Ezekben a napokban 48 órán át nem aludtam, nem ettem és nem ittam" - emlékszik vissza.

„Fenyegetéseket kaptam… Most már nincs kapcsolatom Agnellivel. Florentino Pérezzel pedig korábban sem volt nagyon viszonyom, szóval... A Bajnokok Ligája döntője során beszélgettünk, mellettem ült, de egy szót sem ejtettünk a Szuperligáról” - folytatta Ceferin, aki nem hisz abban, hogy ebben a szakaszban és az angol klubok nélkül megvalósulhat ez a projekt.

„Van három klubelnökünk" - mondta, utalva a Barcelonától Joan Laportára, a Real Madridtól Florentino Pérezre és a Juventustól Andrea Agnellire -, "akik folyton az egójuk miatt mennek előre, miközben ők voltak az elsők, akik a kiesés félelme miatt egyből jelentkeztek a Bajnokok Ligája miatt. Az angolok biztosan nem fognak többé csatlakozni, és nem látok olyan versenyképes sorozatot, amely nélkülözhetné ezeket a csapatokat, amelyek minden bizonnyal a legfontosabbak az európai futballban" - mondta Ceferin a Manchester United, a Manchester City, a Tottenham, az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool távozásáról, azokról a klubokról, amelyek a szurkolók heves tiltakozása miatt kiléptek a Szuperligából.

Borítókép: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Videók