Botrány: Elszámolták a szavazatokat, Xavi lenne az Aranylabdás?

Összekeverték a Xavira és Xabi Alonsóra érkezett voksokat az Aranylabda-szavazásnál, állítólagos késés miatt pedig a szavazatok 15 százalékát nem is vették figyelembe.


Francia újságírók nem akartak beletörődni az Aranylabda-szavazás végeredményébe, ezért utánajártak egy-két dolognak a Messi győzelmét hozó díjátadás körül. A „Les Inrockuptibles“ munkatársai szerint a voksok 15 százalékát - állítólagos késés miatt - nem vették figyelembe, és összekeverték Xavi, illetve Xabi Alonso szavazatait. Ez utóbbit megerősítette Marios Yepes, a kolumbiai kapitány, aki szerint ő Xavira szavazott, míg a FIFA-listán a neve melett Xabi Alonso neve szerepel, aki egyébként 10. lett a szavazáson.

A FIFA egyelőre nem komentálta az esetet, de tény, hogy ha valóban történtek szabálytalanságok, akkor az rossz fényt vet a nemzetközi szövetségre és az egész Aranylaba-szavazás hitelét is rontja. Önmagábanis éppen elég felzúdulást keltett a nemzetközi sajtóban és a futball berkein belül is, hogy az Aranylabdát - az egyébként világklasszis, szuperzseni - Messi kapta, nem pedig a világbajnok spanyol válogatott-, egyben Messihez hasonlóan Barcelona-sztár Xavi vagy Andres Iniesta.

Forrás: bulvarsport.hu

 

Videók