"Az európai Szuperliga lekerül a napirendről." - Rummenigge

A német sportvezető szerint az elkövetkezendő 10 évben biztosan nem valósul meg az eredeti terv.


Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München klubelnöke kizárta annak a lehetőségét, hogy tíz éven belül elinduljon a legjobb európai labdarúgócsapatokat felvonultató szuperliga.

A 64 éves sportvezető - aki játékosként kétszeres aranylabdás és 95-szörös nyugatnémet válogatott volt - a Frankfurter Allgemeine Zeitung lapnak adott nyilatkozatában kifejtette: a koronavírus-járvány olyan gazdasági válságot eredményezett a futballban, hogy a szuperliga elindítása most lekerült a napirendről.

"Az ilyen jellegű tervek megvalósítását abszurddá tette a válság. Annak az ötletnek amúgy is csak egyetlen célja lett volna: még több pénzt keresni" - mondta Rummenigge.


Az elmúlt években rendre visszatérő téma volt az európai topklubok között, hogy a Bajnokok Ligája alternatívájaként az ő részvételükkel egy bajnoki rendszert dolgoznak ki. Így annak bevételeiről ők dönthetnének, nem pedig az európai szövetség (UEFA).


A sorozat a BL alternatívájaként jött volna létre.

Fotó: GettyImages

"Azt tanácsolom, hogy az ilyen típusú kérdésekkel majd akkor foglalkozzunk, ha leküzdöttük a mostani válságot. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy a következő tíz évben nem lesz szuperliga" - nyilatkozta Rummenigge.

Hozzátette: támogatja a jelenlegi európai modell életben tartását, vagyis azt, hogy a hazai bajnokságokból lehet kvalifikációt szerezni az európai kupasorozatokba.

"Talán ez a mostani krízishelyzet kiprovokálja tőlünk, a kluboktól azt, hogy ne hajszoljuk a pénzt olyan nagy lendülettel, ahogyan eddig. De mindenekelőtt azt szeretném, ha be tudnánk fejezni az idényt" - mondta.

Borítókép: Alexander Scheuber/Getty Images

Videók