"Attól tartok, nagy károkat okoz a futballnak, ha..."

Rummenigge szerint nagy károkat okozhat a nézők nélküli időszak a labdarúgásban.


Karl-Heinz Rummenigge szerint óriási veszélyt jelent a labdarúgásra a hosszan tartó nézők nélküli időszak.

"Attól tartok, nagy károkat okoz a futballnak, ha hamarosan nem lehetnek megint szurkolók a stadionokban" - mondta a Bayern München vezérigazgatója a Bild am Sonntag című lapban.

A játékosként kétszeres aranylabdás Rummenigge hozzátette, egyrészt a futballkultúrát félti, másrészt pénzügyi aggályai vannak.

"Európa-szerte minden klub 50 és 200 millió euró közötti összeget veszít egy szezonban, ha nézők nélkül kell játszania" - magyarázta.


Fotó: S. Mellar/FC Bayern via Getty Images

A müncheni városvezetés a héten bejelentette, a koronavírus-járvány miatt október 25-ig biztosan nézők nélkül kell rendezni a labdarúgó-mérkőzéseket. Németországban jelenleg - az október végéig tartó tesztidőszakban - az adott stadion befogadóképességének legfeljebb húsz százalékát lehet megtölteni, ahol ehhez a helyi hatóságok hozzájárulnak. Rummenigge hangsúlyozta, teljes mértékig a politikai döntésektől függenek, de jó az együttműködésük Markus Söder bajor miniszterelnökkel.

Amennyiben a bajnokságot nem tudnák befejezni, azt számos klub nem élné túl Rummenigge szerint, és a Bundesliga összeomlana.

"Nem tudom elképzelni, hogy a Bundesliga a jövőben is a mostani formájában tudna működni. Még a jelenlegi feltételek mellett is vannak olyan pletykák, hogy egyes klubokat csőd fenyeget" - mondta.

Borítókép: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Videók