"Arrivederci, Ausztrália" - Del Piero befejezte

Alessandro Del Piero úgy döntött, hogy véget vet a Sydney FC-nél való játékos-karrierjének, ezt hivatalos honlapján tette közzé.


„Ausztrália, elérkezett a pillanat, hogy azt mondjam, arrivederci! – így Del Piero. – Szomorú is vagyok, mert csodálatos időszakot töltöttem itt.”

„Nagyon hálás vagyok az elmúlt két évért, s azért, hogy a klub arra kért, maradjak. Ez nem volt egy könnyű döntés, már csak azért sem, mert a pályán kívüli életem szintén fantasztikus ezen a helyen, a családom számára és nekem is nagyon élvezetes volt ez a két év. Ausztrália örökké a szívünkben marad” – írta.

Del Piero csapatkapitányként fog pályára lépni az A-League All-Starsban a Juventus elleni barátságos mérkőzésen augusztusban, illetve nagykövete lesz a 2015-ös Ázsia Kupának, amely Ausztráliában kerül megrendezésre.

„A mai nap keserédes – ezek már a Sydney elnökének, Scott Barlownak a szavai. – Bár szerettük volna, ha Alessandro marad a Sydneynél. de a döntése lehetőséget ad arra, hogy beszélgetéseket folytassunk kapcsolatunk jövőbeli izgalmas lehetőségeiről. A Sydney nevében szeretnék köszönetet mondani Alessandrónak azért, amit tett a klubért az elmúlt két évben. Öröm és megtiszteltetés volt a klubunknál tudni őt, és várjuk, hogy a jövőben ismét együtt dolgozhassunk vele.”

A 39 esztendős Juventus-legenda 47 ausztrál bajnokin 24 alkalommal volt eredményes.

Videók