Alvásról alvásra közelít a túlvilág felé a legendás csatár

Gerd Müllernek már alig vannak éber pillanatai.


Gerd Müller, a németek legendás labdarúgójának felesége elmondta, hogy az egykori támadó már alig van ébren, a nap nagy részében alszik.

A 75. születésnapját kedden ünneplő játékos neje, Uschi a Bild című napilap hasábjain úgy fogalmazott, a 70-es évek legendás csatára a nap 24 óráját ágyban tölti, már csak ritkán van éber pillanata.

"Gyönyörű, amikor kicsit kinyitja a szemeit, mond egy igent vagy egy nemet. Nyugodt, békés, nem hiszem, hogy fájdalmai vannak, szép lassan, alvásról alvásra közelít a túlvilág felé" - írta megható írásában a feleség a Nemzet bombázója becenevű játékosról, aki egy otthonban tölti mindennapjait.

Az Alzheimer-kórral küzdő Müller 1966 és 1974 között 62 mérkőzésen 68 gólt szerzett a nyugatnémet válogatottban, a Bayern Münchennél töltött 15 éve alatt 453 találkozón 398-szor volt eredményes. Klubjával háromszoros BEK-győztes és négyszeres bajnok, a nemzeti csapattal 1974-ben világbajnokságot, 1972-ben Európa-bajnokságot nyert. Hétszer volt a Bundesliga gólkirálya, az 1970-es vb-n és a két évvel későbbi kontinensviadalon sem lőtt nála senki több gólt.

Az Aranylabdát egyszer (1970), az európai Aranycipőt kétszer érdemelte ki. 

Borítókép: DB/picture alliance via Getty Images

Videók