A Ronaldo-botrány kirobbantóját Budapesten fogták el

Pár éve már itt élt a Football Leaks feje.


Először a portugál sajtó írta meg, aztán a portugál rendőrség is megerősítette, hogy Budapesten tartóztatták le a Football Leaks nevű honlap tulajdonosát, írja az Index.
 
A Football Leaks arról vált híressé, vagy inkább hírhedté, hogy általuk nyilvánosságra hozott, vagy újságoknak eljuttatott dokumentumok alapján robbant ki több nagy botrány az utóbbi időben a futballvilágban, ezek közül a legnagyobb Cristiano Ronaldo nemi erőszak ügye volt.
 
A Football Leaks fejét, a közismert álnevén "John"-nak hívott hekkert a "Cyberduna" kódnevű akció keretében, a magyar rendőrséggel együttműködve fogták el a portugál rendőrök.
 
A letartóztatott 30 éves portugál hekker, Rui Pinto néhány évvel ezelőtt Erasmus-hallgatóként költözött Magyarországra. Egyelőre itt van előzetes letartóztatásban, 3-4 hét múlva adhatják ki Portugáliának.
 
Egyébként nem a Football Leaksen közzétett, illetve a nemzetközi sajtónak átadott és minden jel szerint illegális módszerekkel szerzett információk, dokumentumok miatt adtak ki ellene kőrözést, hanem a helyi labdarúgást megrázó Benfica-botrány miatt, amely a portugál klub alkalmazottainak, vezetőinek levelezéséből ellopott információkon alapul.

Videók