A River Plate nem hajlandó Madridban játszani

A szurkolók miatt nem szeretnének utazni.


Eddig úgy tűnt, hogy a Real Madrid stadionjában, a Santiago Bernabéuban rendezik meg a Libertadores-kupa döntőjét, de a River Plate hivatalos közleményben jelezte, nem hajlandó a spanyol fővárosban lejátszani a Boca Juniors elleni finálé visszavágóját.
 
 A döntő első mérkőzését több mint két hete rendezték Buenos Airesben, akkor 2-2-es döntetlen született, a visszavágót azonban szurkolói atrocitások miatt többször el kellett halasztani.
 
A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség(CONMEBOL) a további összecsapásokat elkerülendő döntött úgy, hogy Madridba teszi át a második meccset, a River viszont most hivatalos közleményben jelezte, a klub játékosai nem hajlandóak pályára lépni a Bernabéuban december 9-én..
 

A klub azzal érvelt, hogy a csapatot és a jegyet megváltó 66 ezer szurkolóját is hátrányosan érintené a helyszínváltoztatás, valamint hozzáteszik, érthetetlen, hogy egy olyan város, amely a héten otthont adni a G20 politikai csúcstalálkozónak, képtelen biztosítani a megfelelő feltételeket a Superclásico megrendezésére, és Argentína egyik legősibb és legnagyobb rangadóját Európába teszik át. 

Videók