A Real Madrid fontolgatja Benzema visszaszerzését?

A francia kiválóság alig fél után már megbánta, hogy a szaúdi ligába szerződött.


Karim Benzema úgy tűnik, pályafutása során először Jordan Henderson nyomdokaiba lép, a francia csatár állítólag alig fél év után megbánta, hogy az Al-Ittihadhoz szerződött.

Benzema állítólag vissza akar térni az európai futballba.

A 36 éves játékos nem élvezte az eddigi időszakot, a szaúdi klubbal pedig megromlott a viszonya. A Nuno Espirito Santo menedzserrel való összeveszés miatt a portugált kirúgta az Al-Ittihad, de ez nem akadályozta meg Benzemát abban, hogy az interneten szidalmazzák a teljesítményének a hiánya miatt. Annak ellenére, hogy 20 mérkőzésén 12 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott.

Azonban azok után, hogy decemberben eltűnt, Benzema nem tért vissza az előszezonbeli edzésekre sem. A HITC szerint az új sportigazgatóval, Ramon Planes-szel megbeszélést folytattak a klubtól való távozásáról. A Marca megerősíti, hogy Benzema vissza akar térni az európai futballba, de azt írják, hogy nem a Real Madridnál – a madridiak bezárták az ajtókat előtte egy esetleges visszatérés kapcsán.

A Real Madrid történetének második legjobb góllövője, Benzema nyilvánvalóan még mindig rendelkezik azzal a kvalitással, hogy egy másik topklubban játsszon alig fél évvel a távozása után.

Mivel azonban az utolsó két szezonjában egyre több sérüléssel küzdött, érdekes lesz látni, hogy egy másik topklub hajlandó lesz-e átadni a támadó szerepet Benzemának, vagy kénytelen lesz egy szinttel lejjebb adni.

Bármelyik klub is legyen, amelyik szerződteti őt, tisztában kell lennie azzal, hogy ez egy rövid távú opció.

Borítókép: Francois Nel/Getty Images

Videók