A NOB egyeztetne a FIFA-val a 2022-es téli vb-ről

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság még az előtt egyeztetne a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel, hogy a FIFA eldönti, pontosan mikor is legyen a 2022-es katari futball-vb.


Jacques Rogge, a NOB elnöke csütörtökön jelezte: arra kéri a FIFA-t, beszéljék meg az időpontot, mert tartani lehet attól, hogy a tél idejére tervezett vb ütközne a 2022-es téli olimpiával.
Rogge kiemelte: egyelőre nincsenek kapcsolatban a labdarúgó-szövetséggel, mert még nincs előkészítve a döntés, hogy a katari nyári, gyakorta 50 Celsius-fokot hozó melegből a januári-februári szezonba tegyék át a tornát - ez éppen a téli ötkarikás játékok időszaka.
 "Az eredeti elképzelés szerint a 2022-es vb-t júniusban-júliusban rendezik. Ez állt a papírokban, és a FIFA-tagok arra szavaztak, hogy ha Katarban van a vb, akkor légkondicionált stadionokban játsszák a mérkőzéseket" - fogalmazott Rogge.
   

Joseph Blatter, a FIFA elnöke - aki éppen szerdán kért bocsánatot Rogge-tól a NOB-ot ért kritikái miatt - a múlt héten azt mondta: szerinte januárban kellene rendezni a katari vb-t. Hozzátette ugyanakkor, 11 év van még addig, és van idő a döntésre.

MTI

Videók