A Libertadores Kupa-címvédő nyerte a Szuperkupát

A Flamengo története során először nyerte meg a dél-amerikai Szuperkupát.


A brazil Flamengo 5-2-es összesítéssel megnyerte a dél-amerikai labdarúgó Szuperkupát, miután a szerdai visszavágón 3-0-ra legyőzte a vendég ecuadori Independiente del Valle együttesét.

A Libertadores Kupa-címvédő Flamengo és ellenfele, a Copa Sudemaricana jelenlegi bajnoka egy héttel ezelőtt Quitóban 2-2-t játszott egymással. Ezúttal viszont a ecuadoriak nem tudták feltartóztatni a brazil gárdát.

A meccsen Gabriel Barbosa révén a 19. percben szerzett vezetést a Flamingo, amely négy perccel később emberhátrányba került ugyan, de Gerson így is duplázott a szünet után. Második találatát már azonos létszám mellett érte el, mert az ecuadori vendégcsapatból a 86. percben kiállították a cserejátékos Alejandro Cabezát.

O paredão @diegoalves está muito feliz com mais uma conquista pelo Mengão! MONSTRO! #ARecopaÉNossa! #DesfileDosCampeões

16.9k Likes, 123 Comments - Flamengo (@flamengo) on Instagram: "O paredão @diegoalves está muito feliz com mais uma conquista pelo Mengão! MONSTRO!..."A Libertadores Kupa és a Copa Sudamericana győztese 1989 óta mérkőzik meg egymással a Szuperkupáért, melyet először hódította el a Flamengo.

Borítókép: facebook/Clube de Regatas do Flamengo
 

Videók