Szerkesztő: Motyvai Márk
2014. 06. 24. 11:40

Minimum egy hónapig minden a brazíliai labdarúgó-világbajnokságról szól, ami nem csoda, hiszen az olimpiai után a második legnagyobb sporteseményről van szó, volt azonban egy másik foci-vb is nemrég, amiről bizonyosan kevesen tudnak.A ConIFA, vagyis a FIFA által nem elismert országok, államok avagy régiók által megalapított szervezet idén rendezte meg az első világbajnokságát, amelyen 12 résztvevő szerepelt. A lebonyolítás úgy néz ki, hogy a 12 csapatot négy hármas csoportra osztották, amelyekből az első kettő jut tovább, aztán jön a kieséses szakasz, méghozzá a megszokott rendszerben.

Az idei első tornát Lappföldön rendezték meg, de a házigazda már a csoportkörben búcsúzott. A döntőt Nizza és Man játszotta egymással, és előbbi nyert tizenegyesekkel. A győztes legismertebb játékosa a veterán védő, Éric Cubilier, akit a francia labdarúgás nagy szerelmesei talán ismerhetnek, hiszen a védő megfordult korábban a Nice-ben, a Monacóban, a Paris Saint-Germainben és a Nantes-ban is. A legtöbb szem azonban nem rá szegeződött, hanem Padánia (ez Észak-Olaszország alternatív neve) játékosára, Enoch Barwuahra, aki nem más, mint az AC Milan és az olasz válogatott balhés sztárcsatárának, Mario Balotellinek az öccse. Enoch három gólt szerzett a tornán, mindannyit a csoportkör során.

A legközelebbi tornára elvileg 2016-ban kerül sor, vagyis a FIFA által szervezett vb-vel ellentétben nem négy-, hanem kétévente kerül megrendezésre, legalábbis a tervek szerint.

Legfrissebb híreink


Élő eredmények