A FIFA-ból ki, a Milanba be

Zvonimir Boban lett az AC Milan szakmai igazgatója.


Zvonimir Boban távozik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkár-helyettesi posztjáról és az AC Milan szakmai igazgatójaként folytatja pályafutását.

A FIFA honlapjának pénteki közleménye felidézi, hogy a játékosként világbajnoki bronzérmes horvát sportvezető a szervezet elnöki tanácsadójaként is dolgozott az elmúlt három évben.
"Mindig hálás leszek Gianni Infantinónak, amiért megválasztása után lehetőséget adott nekem. A botrányok után a FIFA visszanyerte méltó rangját, nagy megtiszteltetésnek és kiváltságnak tekintem, hogy ebben a munkában én is részt vehettem, és hozzájárulhattam a komoly változásokhoz" - nyilatkozta az 50 éves Boban.

 

(Photo by Alexander Hassenstein - FIFA/FIFA via Getty Images)


Hozzátette, rendkívül nehéz elhagynia a nemzetközi szövetséget, de az AC Milan olyan számára, mintha a családja lenne, Olaszország pedig az otthona. A klub honlapján Boban köszönetet mondott "igaz barátjának", Infantinónak, aki az Internazionalénak szurkol, ennek ellenére megértette, hogy ez olyan hívás számára, mint a három évvel ezelőtti volt.
Boban 1991 és 2001 között olasz bajnokságot négyszer, Bajnokok Ligáját pedig egyszer nyert a milánóiak támadó középpályásaként.
Az AC Milan vezérigazgatója, Ivan Gazidis pénteken azt is bejelentette, hogy a klub technikai igazgatója Paolo Maldini lesz a jövőben. A korábbi csapatkapitány 25 évig erősítette a milánóiakat, majd sportstratégiai és fejlesztési igazgatóként tevékenykedett. 

Videók