Messi szerint Aranylabdát nyerhet!

A Barcelona legendája, Lionel Messi elismerte Lamine Yamal tehetségét, sőt mi több, azt találta mondani, hogy előbb vagy utóbb szerinte is Aranylabdát nyerhet.


Az argentin saját maga 8 alkalommal nyerte el a rangos egyéni elismerést, nem mellesleg pontosan tudja, min megy keresztül Lamine Yamal jelen szezonban, ugyanis ő maga is tiniként mutatkozott be a katalán sztárcsapatban.
A L'Equipe munkatársának adott interjújában az Egyesült Államokban légióskodó dél-amerikai Haaland, Mbappe és Vinicius Junior jövőbeni Aranylabda-esélyei kapcsán is pozitívan nyilatkozott.

"Az az érzésem, hogy csodás versenyfutást láthatunk majd az Arynalabdáért az elkövetkezendő években, Erling, Kylian és Vinicius mellett további, zseniális ifjonc áll sorba a díjért. A jelenleg még nagyon fiatal Lamine Yamal közülük az egyik – a Barcelonában bontogatja a szárnyait, de nemsokára világsztár lesz, és onnantól minden évben harcba száll majd az Aranylabdáért. Nem állítom, hogy egyedül róla szólnak majd a díjátadók, lévén számos olyan tehetség fog majd feltűnni a következő években, akiket egyelőre hallomásból sem ismerünk. A futball termeli a tehetségeket, és azt hiszem szenzációs viaskodásokat látunk majd.”

A nyáron 17 évessé váló Yamal a szezon során 40 tétmérkőzésen léphetett pályára a gránátvörös-kékeknél, amelyeken 6 gólt és 7 gólpasszt jegyzet.

(Fotó: Facebook/Ballon d'Or)
 

Videók