A Videoton FC korábbi vezetőedzője lett a lengyelek szövetségi kapitánya

A székesfehérvári együttessel Ligakupát egyszer, magyar Szuperkupát kétszer nyert, illetve bejutott az Európa-liga csoportkörébe.


A portugál Paulo Sousa, a Videoton FC korábbi vezetőedzője lett a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A lengyel szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója nem tartalmazza, mennyi időre szól az 50 éves szakvezető szerződése, az viszont kiderül belőle, hogy hat főből - portugál és spanyol edzőkből - álló szakmai stáb segíti majd a munkáját.

Paulo Sousa eddig a Queens Park Rangers, a Swansea City, a Leicester City, a Videoton FC, a Makkabi Tel-Aviv, az FC Basel, a Fiorentina, a kínai Tiencsin Csüancsien és a francia Girondins Bordeaux vezetőedzője volt.

A székesfehérvári együttessel Ligakupát egyszer, magyar Szuperkupát kétszer nyert, illetve bejutott az Európa-liga csoportkörébe. Később izraeli és svájci bajnoki címet is szerzett csapataival.

"Megtisztelő, hogy a lengyel válogatott szövetségi kapitánya lehetek, büszke vagyok rá. Lengyelország a futball országa! Meggyőződésem, hogy a szurkolók lelkesedése és támogatása hitet ad számunkra" - mondta Paulo Sousa. Hozzátette, megfelelő mentalitás, fegyelmezettség, szervezettség és szemlélet szükséges a sikerhez.

Az előző szövetségi kapitány, Jerzy Brzeczek hétfőn távozott posztjáról.

A lengyel válogatott Magyarországgal, Angliával, Albániával, Andorrával és San Marinóval került egy csoportba a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezőjének tavaly decemberi sorsolásán.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images
 

Videók