A hihetetlen Hulk újra Európában játszhat

Hova férhet még be a topcsapatok közül? - Ezt is sokan olvasták a héten. A Sport365 legnépszerűbb írásaiból válogattunk.


A brazil szupersztár hamarosan szabadon igazolhatóvá válik, miután decemberben lejár a szerződése a kínai Super League-ben szereplő Sanghai SIPG-nél.

Hulk felfedte, hogy Angliából, Spanyolországból és Olaszországból is érkeztek már érte ajánlatok. A Sanghaj 2016-ban 45 millió fontért cserébe szerződtette a brazil izomtornyot a Zenitből, ahol Hulk négy év orosz futball után döntött úgy, hogy hátat fordít az európai futballnak.


Fotó: Valerio Pennicino/Getty Images/Valery Sharifulin\TASS via Getty Images

Hulk azóta lenyűgözőnek számító 69 gólt szerzett 126 mérkőzés alatt, miközben egy bajnoki címet és egy hazai kupát is zsebre vághatott a csapatával. A 34 éves támadó szerződése december 31-én jár le, amit követően majd ingyen távozhat.

Mielőtt 2012-ben a Zenitbe igazolt volna, számos nagy klub leakarta igazolni, olyanok mint a Chelsea, Manchester United vagy éppen a Monaco. Ennek ellenére ő mégis másképp döntött, most azonban még lehet egy nagy dobása.

"Számos ajánlat érkezett Brazíliából és természetesen Európából is. Vannak ajánlataim Törökországból, Portugáliából, Angliából, Spanyolországból, Olaszországból, Németországból és van egy kínai ajánlatom is. Naponta érkezenk újabb megkeresések. Köszönöm Istennek, hogy ilyen erős nevem van a piacon. Nem fogom a pénzt előrébb helyezni a futballnál. Beszélek Istennel és a legjobb döntést fogom meghozni annak érdekében, hogy boldogan folytassam a karrieremet."


Fotó: VCG/VCG via Getty Images

A veterán csatárnál az is felmerült, hogy visszatér a szülőföldjére a Palmeiras csapatához.

"Különleges a vonzódásom a csapat iránt, de nem mondhatom azt biztosan, hogy januárban a Palmeiras játékosa leszek. Nem akarok senkit becsapni. Profi vagyok, bárhol játszhatok. Bárhova is igazoljak, az biztos, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a klubért."

Forrás: goal.com
Borítókép:Wang HE/Getty Images

Videók