"Sok ország fizetett a közvetítésekért"

Hleb szerint soha ennyien nem voltak kíváncsiak a fehérorosz labdarúgásra.


Alekszandr Hleb szerint sok európai országban a futballbajnokság felfüggesztésének oka az volt, hogy valamelyik játékos vagy edző megfertőződött vagy beteg lett, Fehéroroszországban viszont tudomása szerint minden futballista egészséges.

A fehérorosz labdarúgás élő legendájának számító Hleb ezt arra válaszolva mondta az orosz Szport Ekszpressz újságírójának, hogy miért folytatódik - Európában egyedüliként - a fehérorosz labdarúgó-bajnokság a koronavírus-járvány közepette is. Hozzátette azonban, a helyzet változhat. Az Arsenal és az FC Barcelona korábbi középpályása az interjúban - az újságíró beszámolója szerint - mosolyogva mondta, hogy a fehérorosz bajnokság mérkőzéseire még soha nem voltak annyian kíváncsiak külföldről, mint manapság.


Fotó: Jasper Juinen/Getty Images

"Sok ország fizetett a közvetítésekért, olvastam, hogy már Törökország is, és egyre nagyobb az érdeklődés Spanyolország és Anglia részéről is" - jelentette ki.

Majd így zárta a beszélgetést: "köztársaságunkban, amennyire tudom, ma minden futballista egészséges. Lehet, hogy a legegészségesebb nemzet vagyunk."

Borítókép: David Ashdown/Getty Images

Videók