Kevin De Bruyne remekül irányította a belgákat Skócia ellen

Ezzel nyerték 4-0-ra az Európa-bajnoki selejtezőt.


Roberto Martinez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Kevin De Bruynét tartja a világ legjobb karmesterének.

A 46 éves spanyol szakember azután dicsérte 28 esztendős játékosát, hogy a belga csapat 4-0-ra nyert Skócia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat hétfői játéknapján.
"Számomra ő a világ legjobbja a posztján. Egy mérkőzésen ők diktálják a tempót, adják a tökéletes passzokat és felvállalják a felelősséget. Skóciával szemben Kevin minden feltételnek megfelelt" - nyilatkozta Martinez.
A belgák nem érezték meg a szeptemberi Eb-selejtezőkről sérülés miatt lemaradó csapatkapitány, Eden Hazard hiányát: pénteken San Marino, hétfőn Skócia vendégeként győztek 4-0-ra. Utóbbi találkozón már a 32. percben 3-0-ra vezettek, a végeredményt pedig De Bruyne állította be a 82. percben.
A Manchester City játékosa annyit jegyzett meg az újságíróknak, hogy nem játszott világszínvonalon, csak tette a dolgát.
"Majd amikor véget ér a karriered, akkor tekinthetsz vissza arra, amit elértél. Most csak mérkőzéseket akarok nyerni".
Martinez hozzátette: nagyon elégedett rutinos játékosai teljesítményével, különösen azért, mert a "vezérük", Eden Hazard ezúttal nem lehetett velük.
"Másoknak kellett vezetővé válniuk és példát mutatniuk. Jan Vertonghen tökéletesen megfelelt ennek a kihívásnak, ő egy igazán erős vezető" - emelte ki az edző.
Belgium hat forduló után százszázalékos teljesítménnyel és 19-1-es gólkülönbséggel vezeti az I csoportot - három pont előnnyel áll a második helyezett oroszok előtt -, a hátralévő négy mérkőzésén mindössze két pontra van szüksége az Eb-részvételhez. Az együttes legközelebb, október 10-én San Marinót fogadja a sorozatban. 

(Photo by Alex Morton - UEFA/UEFA via Getty Images)

Videók