Újrajátsszák a botrányba fulladt Nice-Marseille mérkőzést

Két zártkapus mérkőzés, plusz két pont levonás a büntetés.


Semleges stadionban újrajátsszák a Nice-Olympique Marseille francia bajnoki mérkőzést, amely augusztus 22-én a futballszurkolók pályára özönlése miatt félbeszakadt.

A liga fegyelmi bizottsága csütörtökön közölte, hogy a nizzai klubnak további két hazai meccset zárt kapuk mögött kell megvívnia, ezenkívül két pont levonással sújtotta a tabellán negyedik csapatot. Ezekből egy pontot felfüggesztve ítélt meg a testület, és csak újabb kihágás esetén lép érvénybe a levonása. A Nice a szövetség korábbi döntése értelmében már zárt kapuk mögött fogadta a Girondins Bordeaux együttesét is. A dulakodásban való részvételért Pablo Fernandez marseille-i erőnléti edző az idény végéig szóló eltiltást kapott, míg a vendégeket erősítő Alvaro Gonzaleznek két, Dimitri Payet-nek pedig egy mérkőzést kell kihagynia.

Sport365.hu - Szurkolói botrány miatt szakadt félbe a Nice-Marseille bajnoki mérkőzés

A 76. percben félbeszakították vasárnap este a Nice-Olympique Marseille mérkőzést a francia labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában, miután a hazai szurkolók a pályára özönlöttek. A helyi drukkerek a mérkőzés alatt többször vizes palackokat dobtak a pályára, majd a hajrára fordulva egy ilyennel eltalálták Dimitri Payet-t, a vendégek támadóját, aki a földről felkelve visszadobta közéjük a palackot.

Alpes-Maritimes megye vezetése korábban bejelentette, hogy a nizzai stadion déli lelátóját négy meccsre bezáratja, és az egyesületnek olyan hálót kell kifeszítenie a tribün elé, amely felfogja a szurkolók által hajigált tárgyakat. Az augusztusi találkozón a nézők többször is vizes palackokat dobáltak a pályára, majd az indulatok akkor szabadultak el, amikor a második félidő közepén a szöglethez készülő Payet-t a nézőtérről eltalálták egy műanyag palackkal, a feldühödött futballista pedig visszadobta azt a nézők közé. A szurkolók közül sokan a pályára rohantak, ahol összetűzés alakult ki a játékosokkal, valamint a két csapat biztonsági személyzetével. Az esetben három OM-játékos - Luan Peres, Mattéo Guendouzi és Payet - megsérült.

A találkozót 1-0-s hazai vezetésnél a 76. percben félbeszakította a játékvezető, majd másfél órával később elrendelte a folytatást, de a marseille-iek nem voltak hajlandók visszamenni a pályára.

Borítókép: Twitter

Videók