Újabb botrány a francia bajnokságban, félbeszakadt a Lyon-Marseille meccs

Dimitri Payet egy szögletet végzett volna el, csakhogy egy berepülő teli vizespalack eltalálta őt a füle mögött.


Újabb botrány rázta meg a francia labdarúgást, miután vasárnap szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt az Olympique Lyon-Olympique Marseille bajnoki mérkőzés.

A találkozó 4. percében a bíró, Ruddy Buquet rövid időre megállította a játékot, mert egy vendégszöglet előtt a lyoni huligánok különféle tárgyakat dobáltak be a pályára. A sarokrúgáshoz aztán a 38-szoros válogatott Dimitri Payet állt oda, csakhogy egy berepülő teli vizespalack eltalálta őt a füle mögött. A játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat, majd két órával később lefújta a meccset. Jean-Michel Aulas, a hazaiak klubelnöke elnézést kért a Marseille-től és Payet-től, továbbá elfogadhatatlannak nevezte az incidenst. Hozzátette, hogy a tettest már átadták a hatóságoknak.


Fotó: Twitter
 

A 34 éves Payet augusztusban már áldozatul esett palackdobálásnak: Nizzában a hátán találták el, mire ő dühösen visszahajította azt a lelátóra. Válaszul a hazai szurkolók benyomultak a pályára, és összeverekedtek a játékosokkal, valamint a stábtagokkal. A találkozót semleges helyszínen újrajátszották, a Nice-nek pedig egy mérkőzést zárt kapuk mögött kellett megvívnia. Szeptemberben a Lens és a címvédő Lille összecsapása is félbeszakadt rendbontás miatt.

Borítókép: Twitter

Videók