Ramos: amikor a Real Madrid legendája rájött, hogy már nem kapitány - videó

Kereste a csapatkapitányi karszalagot, miután felhúzta a PSG mezt.


Csillogó pályafutása során a Real Madridnál Sergio Ramos szinte mindent megnyert, amit csak lehetett, és a legtöbbet kapitányként élhette át.

Öt La Liga-címet és négy Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelt a Real Madriddal, majd Ramos szerződése lejártával távozott 16 év után a spanyol fővárosból. Kétéves szerződést írt alá a Paris Saint-Germain együttesével.

„A legjobb hely az álmodozáshoz, a legjobb klub a folytatáshoz. A PSG egy olyan klub, amely már bizonyított a legmagasabb szinten. Szeretnék tovább fejlődni Párizsban, és segíteni a csapatnak, hogy minél több trófeát nyerjen” – mondta a bemutatkozáskor Ramos. Egy pozitív felfogású nyilatkozat, de Sergio első szezonja a francia fővárosban aligha sikerülhetett volna rosszabbul.

A 36 éves védő rengeteg sérüléssel bajlódott, és a szezon során mindössze tizenkét alkalommal lépett pályára a Ligue 1-ben, ebből négyszer csereként. A Bajnokok Ligájában egyetlen percet sem tudott játszani a klub színeiben.

Ramos olyan ritkán húzott PSG-mezt 2021/22-ben, hogy a klub által készített szezon előtti promóciós videó azon kevés alkalmak egyike volt, amikor a szurkolók valóban látták őt a teljes hazai felszerelésben. A klip gyorsan elterjedt az interneten, de talán nem úgy, ahogy azt a PSG szerette volna. A mindössze tíz másodpercig tartó videón jól látható, hogy Ramos keresi az ing ujján a kapitányi karszalagot, amelyet hat évig olyan büszkén viselt a Real Madridnál. Amikor rádöbben, hogy nincs ott, egy pillanatra talán összetörtnek tűnik.

„Szeretnék még négy-öt évet játszani a legfelső szinten, és utána még egy nagy élményt szeretnék. Megpróbálunk három évet a PSG-nél tölteni, aztán meglátjuk. Amíg a fizikai állapotom bírja, addig nem lesz probléma fejben. "Szívesebben játszom a világ legjobb csapatában, mint hogy a legjobb játékos legyek, mert a futball végső soron kollektív sport, és arról szól, hogy csapatként legyünk sikeresek” – mondta Ramos az Amazon Prime-nak a The Metro című számában.

Borítókép és fotók: givemesport.com

Videók