Pochettino: Amit Neymar csinál, az nem provokáció, csak szereti a futballt

Az argentin szakember Neymar védelmére kelt.


Neymar megint megsérült, és néhányan azt állították, hogy a brazil sztár provokálta a riválisait, de Mauricio Pochettino megvédte őt.

„A játékstílusa miatt Neymar túl sokszor kerül kemény szituációkba. Lehet, hogy a játékvezetőknek alkalmazniuk kellene valamilyen józan észt, és egy kicsit a védelmére kellene kelniük. Neymar élvezi, hogy a labda nála van, ő így futballozik, ez nem provokáció. Az edzéseken is ilyen. Amit Neymar csinál, az nem provokáció, csak szereti a futballt.”


Fotó: Aurelien Meunier - PSG/PSG via Getty Images

A brazil támadó egy fontos hiányzó lesz a Barcelona elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen, ezt a PSG edzője sem titkolta.

„Neymar nagyon szomorú, mivel nagyon motivált volt, hogy a Barcelona ellen játsszon. Szereti ezt a versenysorozatot, és a hiánya nagy veszteség számunkra. Reméljük, hogy a visszavágóra már felépül, de ez attól függ, hogyan alakul a sérülése.”

Pochettino megerősítette, hogy a nyáron nem kereste meg őt a Barcelona, hogy a katalán klub edzője legyen, majd válaszolt azokra a pletykákra is, amelyek Lionel Messi francia fővárosba való költözésről szólnak.

„Megértem, hogy a lehető legkevesebbet kell beszélni olyan játékosról, aki nincs a csapatban. De minden klubnak van egy aláírási stratégiája, és vannak olyan játékosok, akiknek a nyáron lejár a szerződése.”


Fotó: Aurelien Meunier - PSG/PSG via Getty Images

Végül megkérdezték tőle, hogy van-e olyan záradék a szerződésében, amely lehetővé tenné számára, hogy a PSG-t elhagyja a Real Madrid kedvéért, ha erre lehetőség adódik.

„A szerződésemben nincs záradék arra, hogy ha a Real Madrid felhívna. Örülök a PSG-nek, és remélem, hogy sok évig maradhatok.”

Forrás: marca.com
Borítókép: John Berry/Getty Images

Videók