Nagelsmann és egy francia klasszis irányíthatja a PSG-t?

Amióta idén márciusban a Bayern Münchennél felmentették a munkavégzés alól a 35 éves trénert, rendszeresen összeboronálják az épp edzőt kereső (top)klubokkal. Lehetett olvasni a Chelsea és a Tottenham érdeklődéséről is, ezúttal Párizsba csábítják, segédei között meglepő névvel.


Francia lapok arról számoltak be, hogy a PSG katari főnökei Julian Nagelsmannt jelölték meg Christophe Galtier utódjául. Habár a regnáló trénerrel két bajnoki címet nyertek a párizsiak, nemzetközi színtéren elmaradt az áttörés, így a távozását biztosra veszik, már csak az utód kérdéses.

Nagelsmann 2021 nyarán, világrekordot jelentő 25 millió eurós összegért igazolt Lipcséből a Bayernhez. 2026 június végéig szóló szerződést írt alá, azonban 2023. március 24-én a müncheniek bejelentették, hogy Oliver Kahn vezérigazgató és Hasan Salihamidzic sportigazgató döntése nyomán távozik, utódja Thomas Tuchel lett.

Nagelsmann helyzetét bonyolítja, hogy nem kirúgták, hanem felmentették a munkavégzés alól, ezért amíg nem talál újabb állást, a Bayern fizetési listáján szerepel. Így a PSG-nél valószínűleg mélyen a zsebbe kéne nyúlni, hogy megszerezhesse a német edzőt.


A hírek szerint Nagelsmann segédje a francia klasszis Thierry Henry lehet, aki legutóbb a belga szövetségi kapitány, Roberto Martínez segédjeként dolgozott, előtte az AS Monaco együttesét irányította.

Borítókép: Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images

 

Videók