Mbappé megbánta, hogy nemet mondott a Real Madridnak?

Véglegesen megromolhatott a viszonya a PSG-vel.


Kylian Mbappé nem tűnt túl boldognak a PSG-vel töltött szezon első hónapjaiban, és ezt apró gesztusokkal adja tudtunkra.

A francia sztár, akit a szurkolók ünnepeltek, amikor az előző szezon végén bejelentette, hogy marad a Paris Saint-Germainben, nem aratja le a Real Madridot elutasító döntésének gyümölcsét. Alig mosolyog, bosszúsnak tűnik, és a statisztikái egyelőre messze elmaradnak a tavalyi szezontól, amikor ő volt a csapat igazi motorja, ezt a szerepet pedig Neymar és Lionel Messi vette át.

Mbappé megszűnt a PSG kulcsfigurája lenni, és apró üzeneteken keresztül azt érezteti, hogy ezért a Christophe Galtier által kért pozíciót okolja, avagy a kilences pozíciót. A legutóbbi incidensre múlt szombaton került sor, amikor a Reims elleni döntetlen után posztolt a közösségi médiában. Bár a tartalom ártatlan volt, "pivot-gang" hashtaggel kísérte.

A híreszteléseket kedden a Marca is megerősítette, annyival kiegészítve, hogy a spanyol lap tudni véli, hogy Mbappé és a PSG viszonya végleg bedőlt, a francia pedig akár már januárban távozna.

Mbappé már tavaly nyáron is az átigazolási pletykák egyik főszereplője volt, a vele kapcsolatos távozási hírek aztán nagyjából fél évvel ezelőtt felerősödtek, hiszen korábbi szerződése június 30-ig volt érvényes a párizsiakkal. Többször már tényként kezelték Madridba igazolását, végül azonban a támadó májusban mégis megállapodott a PSG-vel a folytatásról, és 2025 nyaráig hosszabbított.

A fővárosi klub Mbappét 2017-ben 180 millió euróért, minden idők második legnagyobb átigazolási összegéért szerezte meg az AS Monacótól. A futballista a PSG színeiben 229 tétmérkőzésen 182 gólt szerzett és 88 gólpasszt adott.

Mbappé ezzel ismét felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire nem szereti a PSG-nél a 9-es posztot, ahol szerepeltetik őt, ezzel elszakítva a szélsőhátvédektől, ahol ereje és gyorsasága szerinte veszélyesebbé teszi őt. A burkolt panasza kapcsolódik a néhány héttel ezelőtti, a francia válogatottnál tett nyilatkozataihoz, ahol azt mondta, hogy Didier Deschamps több szabadságot ad neki.

„Itt más dolgokat kérnem tőlem, mint klubszinte. Nagyobb szabadságot kapok,. Az edző tudja, hogy van egy olyan 9-es a csapatban, mint Olivier Giroud, aki lefoglalja a védelmet, én pedig kereshetem a helyeket, kérhetek labdákat. Párizsban nem ez történik, ott engem kérnek fel a támadó szerepre” - mondta Mbappé szeptember 22-én.

A Reims ellen Galtier fél óra játék utá félre hívta Kyliant, és az eszmecseréjük után a játékos fejcsóválva ment vissza a pályára. A 2018-as világbajnokság győztesének már korábban is fel kellett adnia kedvenc posztját Neymar miatt, de most már a jobb oldalon sem játszatják.

A L'Equipe állítása szerint a klub megígérte Mbappénak, hogy szerződtetnek egy minőségi „kilencest”, ami nem történt meg. A kiszemelt a lengyel Robert Lewandowski volt, de a korábbi Bayern München csatár a Barcelonát választotta. Maga Luis Campos, aki a PSG átigazolási stratégiájáért felelős is elismerte, hogy nem teljesítették a kitűzött célokat.

Borítókép és fotók: Xavier Laine/Getty Images

Videók