"Ez Európa egyik legversenyképesebb és leglátványosabb csapata"

A Mauricio Pochettinót váltó szakember nagyon hálás a lehetőségért, amit nem szeretne elszalasztani.


Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a Paris Saint-Germain menesztette korábbi trénerét, Mauricio Pochettinót.

A klub nem sokkal ezután saját oldalán jelentette be, hogy Christophe Galtiert nevezték ki a csapat új menedzserének. A francia tréner megbízatása 2024 nyaráig szól

Galtier edzői pályafutása során megjárta a Saint Étienne-t, a Lille-t és a Nice csapatát is, utóbbit hagyta el a párizsiak gigászi projektjének kedvéért.

A taktikai felkészültségéről és a játékosmenedzsmentjéről ismert szakember három alkalommal is elnyerte (2013, 2019 és 2021) a Ligue 1 legjobb edzőjének járó Trophees UNFP díjat.
 
„Örülök, hogy csatlakozhatok a PSG-hez, szeretném megköszönni az elnöknek a belém fektetett bizalmat. Tisztában vagyok vele, hogy mekkora felelősség egy ekkora csapatot edzeni, hiszen ez Európa egyik legversenyképesebb és leglátványosabb csapata. Örülök, hogy világszínvonalú játékosokkal és edzői stábbal dolgozhatok majd.”
 
„Az ambícióra, a kemény munkára és a csapat potenciáljának maximális kihasználására fogok összpontosítani! Boldog vagyok, hogy a Parc des Princes kispadján ülhetek majd, hiszen számomra ez a stadion a futball iránti szenvedélyt testesíti meg.”
Fotó: Aurelien Meunier - PSG / Getty Images

Videók