Érdekes dolgot rejt Kylian Mbappé új szerződése

Még ezt is megteheti a francia támadó. Igazából rajta múlik minden.- TOP5: Ezt is sokan olvasták a sport365-ön.


Miután Kylian Mbappé a nyáron szinte a Real Madrid játékosa volt, hirtelen nagyot fordult a világ, amikor májusban új szerződést írt alá a Paris Saint-Germainnel 2025-ig. Egy korábban nem közölt záradék azonban a L'Equipe szerint lehetőséget ad a csatárnak arra, hogy 2024-ben távozzon, ami potenciálisan megnyitja az ajtót a spanyol klub előtt, hogy a vártnál hamarabb újra érdeklődjön iránta.

Mbappé tehát a vártnál hamarabb dönthet úgy, hogy elhagyja a Paris Saint-Germaint az új szerződésében található záradék miatt. A L'Equipe szerint ez a hároméves szerződés valójában egy kétéves kontraktus egy plusz opcionális évvel - amely csak a játékos beleegyezésével váltható ki. Ez azt jelenti, hogy Mbappé egy évvel korábban távozhat ingyen, mint ahogyan arról korábban beszámoltunk. A következő szezon után lejáró szerződés jellege arra is késztetheti a Real Madridot és más kérőket, hogy újra tárgyalásokat folytassanak a PSG-vel a játékos szerződtetéséről, ha a francia klub átigazolási díjat szeretne kapni a csatárért.

Mbappé remekül kezdte a szezont a francia fővárosban, hétszer talált be a Ligue 1-ben, és kétszer a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen a Juventus ellen. Mindezt annak ellenére, hogy állítólag feszültség alakult ki a csapattársával, Neymarral, akit láthatóan bosszantott Mbappé döntése, hogy inkább kapura lőtt, mintsem neki passzolt volna.

Christophe Galtier menedzser, aki a nyáron Mauricio Pochettino utódja lett a PSG-nél, elutasította a páros közötti feszültségről szóló híreket.

„Kylian és Ney között jó a kapcsolat, és én itt nem kertelek. Miután beszéltem Kyliannal, aki szerintem beszélt erről Neymarral... együtt dolgoznak az edzéseken, gyakran együtt végzik a bemelegítéseket is.”

A PSG szerdán a Maccabi Haifa ellen lép pályára a Bajnokok Ligája H csoportjának második mérkőzésén.

Borítókép és fotók: Aurelien Meunier – PSG/PSG a Getty Images

Videók