Bekeményít a PSG: Ha valaki nem ért egyet, szabadon távozhat!

Nasser Al-Khelaifi vezetésével nagy szigorításokba fog a párizsi gárda. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a sport365-ön.


 „Fegyelmezned kell magad a pályán és azon kívül is!” – ezek Christophe Galtier bemutatkozó szavai a PSG edzőjeként, az elmondottak pedig teljesmértékben összecsengenek azzal a filozófiával, ami bevezetésre kerül Párizsban.

A PSG súlyos eurómilliókat fektetett a csapatba az utóbbi években, a BL-serleg viszont még mindig nem került a vitrinbe. Az elnök úgy gondolja, a szigorúbb szabályok és a keményebb fegyelmezési módszerek segítségével elérhetik céljukat és magasba emelhetik a serleget.

Ezt a hangnemváltást Luis Campos kinevezése is elősegíti, ugyanis az új sportigazgató maximálisan partner ennek az új rendszernek a bevezetésében.

A hírek szerint Campos a legelső napon megmondta a játékosoknak: „Ha vannak olyanok, akik nem értenek egyet ezzel a rendszerrel, szabadon távozhatnak!”

Az új szabályrendszer a legtriviálisabb korlátozásoktól az egészen szigorú büntetésekig terjed. Ebbe beletartozik a közös reggeli és ebéd és a telefontilalom is, hogy ezzel növeljék a csapategységet.

A legnagyobb újítás azonban kétségkívül az, hogy az idei szezontól éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be a játékosok számára. Campos elmondta, ha értesül arról, hogy valakit láttak bármilyen éjjeli szórakozóhelyen, büntetve lesz. Galtier hozzátette, egy játékos sem helyezheti magát a többi fölé, így aki szabályt szeg, az edző kidobja a meccskeretből.

Eddig egy PSG-játékos sem élt kifogással a szigorításokkal szemben. 2019-ben Leonardo érkezésével is terveztek hasonló szabályokat bevezetni, ám ez akkoriban nem sikerült.

Fotó: Amir Levy/Getty Images

 

Videók