A PSG 2001-ben ezen a napon igazolta le a világ egyik legjobbját

Bár látnánk még játszani a brazil zsenit.


Hazájában a Gremio csapatában kezdte a pályafutását, ahol nagyon gyorsan felfedezték kiemelkedő tehetségét. 1997-ben már meghívták az U17-es vb-re készülő brazil válogatottba is. Zsenialitását itt mutathatta meg igazán először a nagyvilágnak.

Brazília megnyerte a tornát, míg a legjobb játékosának járó díjat egy bizonyos Ronaldinho kapta.

Ezt követően szinte azonnal bejelentkeztek érte a neves európai klubok, az ifjú tehetség végül 2001-ben ezen a napon a francia Paris Saint-Germain szerződését fogadta el.

A párizsi csapattal igazán nagy sikereket nem ért el, de rengeteget fejlődött. 2002-ben már a felnőtt nemzeti együttessel is világbajnoki győzelemnek örülhetett.

The Young Ronaldinho ● Crazy Skills Show ● PSG

10 minutes of Ronaldinho making magic in Paris. If you like my work, become a fan on facebook and follow me on twitter: https://facebook.com/HeilRJ https://twitter.com/HeilRJ Song: Spectre - Alan Walker


A brazil zseni viszont nem jött ki edzőjével, Luis Fernandezzel, így 2003-ban a távozás mellett döntött. 27 millió euró fejében az FC Barcelona focistája lett.

A többi már történelem… De játszunk is el egy kicsit a gondolattal,  hogy milyen varázslatos trió lenne Neymar, Mbappé és Ronaldinho hármas. Mindhármuk tudása megkérdőjelezhetetlen és abban sincs kétség, hogy élménybe számba lehet nézni mindegyikőjük megmozdulásait. Lehet, hogy egy Ronaldinho hiányzik a PSG csapatának a Bajnokok Ligája győzelemhez?

Borítókép: Eddy LEMAISTRE/Corbis via Getty Images

Videók