"A Messivel való hosszabbítás egy baromság"

A PSG egykori játékosa nincs elragadtatva a klub tervétől.


Jerome Rothen szerint a Paris Saint-Germain hibát követ el azzal, hogy Lionel Messi szerződéshosszabbításán dolgozik.

A 35 éves argentin a második szezonját tölti a párizsi alakulatnál. Bár az első évad nem alakult túl jól számra, idén remekel a csapatban. A fővárosi gárda éppen ezért szeretne hosszabbítani a hétszeres aranylabdással. Ez azonban nem mindenki szerint jó ötlet. Közéjük tartozik a PSG egykori játékosa, Jerome Rothen is.

„A Messivel való hosszabbítás egy baromság. Mindhármuk (Messi, Neymar és Kylian Mbappé) menedzselése bonyolult. Ezen felül jön a magas bérköltség. És láttuk, hogy a PSG-nek a bérköltségek robbanásszerű megemelkedése miatt problémái vannak a Pénzügyi Fair Play-jel. A Messi fizetéséből visszamaradó összeg lehetővé tenné az új játékosok toborzását és a csapat fejlesztését. Mindezek miatt szerintem nagyon rossz ötlet hosszabbítani vele” – fejtette ki az RMC Sportnak.

„Ami az imázsát illeti, nem értem Leo Messi miért akar maradni. Nem tesz erőfeszítéseket annak érdekében, hogy előre mozdítsa a klubot. Soha nem köszöni meg a támogatást a szurkolóknak, hanem a fejét lehajtva bemegy az öltözőbe. Még akkor se mutat egy kedves gesztust a szurkolók felé köszönetképp, amikor góljait ünnepli, vagy a nevét skandálják. Nem akar többet befektetni a projektbe. Emiatt sem jó ötlet megtartani” – tette hozzá.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images

Videók